Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται καθημερινά από τον τρόπο με τον οποίο στήνεται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.).
Ως ομοσπονδία καταγγείλαμε επανειλημμένως πως η περίφημη μεταρρύθμιση του Υπουργού Υγείας αποσκοπούσε αποκλειστικά στο κλείσιμο των Μονάδων υγείας του πρώην ΕΟΠΥΥ, στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων και στην απόλυση του ιατρικού προσωπικού.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο. Τα θύματα όμως αυτής της υποτιθέμενης μεταρρύθμισης δεν είναι οι παχυλοί μισθοί των Υπουργών, οι οποίοι με περίσσεια αλαζονεία ψήφισαν τη διαθεσιμότητα μας, αλλά η ήδη τσεκουρωμένη μισθοδοσία των υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων του πρώην ΕΟΠΥΥ.

 Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 1ης ΔΥΠΕ και πληροφορίες από άλλες ΔΥΠΕ, δεν είναι δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας του μηνός Απριλίου στους Υπαλλήλους του πρώην ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας (19 Μαρτίου) είναι μεταγενέστερης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής μισθοδοσίας στην ΕΑΠ (18Μαρτίου.) και δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης/μεταφοράς τους στις ΔΥΠΕ. 
Αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες διαβίωσης τους. 
Επιβάλλεται πολιτική παρέμβαση από τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα και να καταβληθεί η μισθοδοσία Απριλίου στου Υπαλλήλους.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ. 

 πηγή :www.poygyika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ      Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Μεσση...