Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ





ΑΡ.ΠΡΩΤ 119
ΑΘΗΝΑ 9/9/2013

Είναι γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ στήθηκε σε μια νύχτα πρόχειρα και βιαστικά, χωρίς να υπάρχει όραμα για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Καθηγητάδες και πλήθος συμβούλων καλοθελητών και σοφών από το χώρο της υγείας, χωρίς να έχουν επισκεφθεί τις τοπικές μονάδες υγείας για να έχουν πραγματική άποψη για τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των μονάδων υγείας, χωρίς να έχουν ζυγίσει σωστά τα πράγματα, έχοντας κάνει αρκετά λάθη βάλθηκαν να διαλύσουν τις μονάδες με τις προτάσεις τους.


Κάποιοι ανακουφίστηκαν με την δημιουργία του. Ξαφνικά κάποια μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρίες, τρίβουν τα χέρια τους καθώς μήνα με το μήνα πολλαπλασιάζονται τα οφέλη τους. Τυχαίο άραγε? Οι μάσκες πέφτουν. Ήδη καταφέρονται ανοιχτά ενάντια στις δημόσιες σταθερές δομές του ΕΟΠΥΥ. Τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ καταρρέουν οικονομικά και όχι μόνο από τη εισροή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να εξυπηρετηθούν.


Με την μή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς μηχανοργάνωση και με τη διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι τοπικές μονάδες υγείας να μην έχουν την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε να έχουν.

Αμέλεια, δόλος, ανικανότητα, κακή πληροφόρηση – έλλειψη πολιτικής βούλησης; Τί από όλα αυτά συνετέλεσε ώστε να μή λειτουργούν οι μονάδες όπως θα έπρεπε για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ασφαλισμένο; Ποιοί άραγε δεν θέλουν ο ΕΟΠΥΥ να είναι υπηρεσία πρότυπο;

Ιατροί με 30-35 εξυπηρετούμενους ασθενείς στο ωράριό τους να μην έχουν πλέον προσέλευση ασθενών. Εργαστήρια να υπολειτουργούν ή να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω ελλείψεως υλικών, αντιδραστηρίων, αναλυτών ή συναδέλφων που καλούνται σε αλλότρια καθήκον. Ασφαλισμένοι ήδη βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και είναι βέβαιο πως θα το βάλουν ακόμη περισσότερο. Η ευθύνη της προηγούμενης και της τωρινής πολιτικής ηγεσίας είναι τεραστία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην ακούει πλέον τις Κασσάνδρες ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν προσφέρει τα αναμενόμενα και είναι ζημιογόνος. Άλλωστε στην πράξη αποδείχθηκε ότι οι εκροές των ασφαλισμένων - είτε για εξέταση είτε για διαγνωστικές εξετάσεις - εκτός των δομών του ΕΟΠΥΥ - στοιχίζουν ακριβά και είναι ασύμφορες. 
Μήπως δεν απασχολεί την πολιτική ηγεσία γιατί τα χρέη του ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει να πληρώσει ο κάθε ασφαλισμένος χωριστά ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑΨΗΦΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ;;;


Ας παρθεί επιτέλους η απόφαση ότι η λειτουργία του ΕΟΠΠΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Ας καλέσει τους εργαζομένους σε έναν ειλικρινή διάλογο και να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι θα βάλλουν πλάτη ακόμα και τώρα.
Είναι γνωστό πλέον ότι ο τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ αποτελούν το μόνο ανάχωμα για τη συγκράτηση τιμών των εξετάσεων προς τους ιδιώτες.
-Ζητάμε τη αλλαγή του νόμου για τις προμήθειες
-Αυτόνομο τμήμα προμηθειών του ΕΟΠΥΥ καθώς και άμεση προκήρυξη διαγωνισμών για κεντρικά υλικά, αντιδραστήρια, αναλυτές κ.α
-Το σύστημα των ραντεβού μέσω του υγειονομικού προσωπικού με φιλότιμες προσπάθειες, θέλει ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό και οι συνάδελφοι που εκτελούν χρέη γραμματείας ραντεβού, να προσφέρουν στα πόστα που είναι η ειδικότητά τους και τόσα χρόνια πρόσφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Συνάδελφοι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σφίξουμε τα χέρια μας μια γροθιά διεκδικώντας.

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ, ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!!



ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι Γιατροί, Υγειονομικό Προσωπικό, Συνταξιούχοι, Ασφαλισμένοι να αναστρέψουμε την διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ.
Το πείραμα του ΕΟΠΥΥ έχει μόνο μια δυνατότητα!
 ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!!!



  • ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Του ΠΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΝΔΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
 πηγή :www.poygyika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                           Δελτία Τύπου Β. Κικίλιας:  Πάνω απο 100.000 πολίτες στις ηλικίες 40-44 έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μία μέρα Ο Υπουρ...