Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

"Προτεινόμενες  αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις για την ΠΦΥ"    


Με αφορμή το έντυπο με τις εξετάσεις που απέστειλαν οι ΔΥΠΕ  στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ   με έκπληξη είδαμε ότι συμπεριλαμβάνονται μόνο οι εξετάσεις ρουτίνας Γενική Αίματος και Βιοχημικές. 
 Αυτό υποδηλώνει πρόθεση για πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας ΠΦΥ και του ΠΕΔΥ. 
Η  δημιουργία μιας υποδεέστερης Δημόσιας ΠΦΥ σε σχέση με τον ιδιωτική ΠΦΥ,  θα επιφέρει περαιτέρω συρρίκνωση των Δημόσιων δομών αφού οι πολίτες θα αποτείνονται στον ιδιωτικό τομέα που θα μπορεί να τους παρέχει περισσότερες παροχές σε σχέση με το ΠΕΔΥ. 

Οι παροχές του ΠΕΔΥ θα πρέπει να είναι ισότιμες και ισάξιες με την ιδιωτική κρατικοδίαιτη και εξαρτώμενη από τις κρατικές δαπάνες Υγείας  ΠΦΥ, ειδάλλως η μεταρρύθμιση του ΠΕΔΥ είναι βέβαιο ότι θα τιναχτεί στον αέρα. Επιπροσθέτως θα υπάρξει   επιβάρυνση και στα Δημόσια Νοσοκομεία αφού θα κλιθούν να συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας Υγείας εκτινάσσοντας τον προϋπολογισμό τους. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας και σας ενημερώνουμε για το ποιες εξετάσεις πρέπει να παρέχονται  από το ΠΕΔΥ.
πηγή www.poygyika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά Χριστούγεννα Καλ ά Χριστούγεννα σε εσάς και  στις  οικογένειές σας.  Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μί...