Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΑΘΗΝΑ 26-11-2013
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
     Κύριε Δήμαρχε,
     Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σας έλεγε ψέματα ότι δεν θα πειραχτεί «η δική σας μονάδα». Σας παραπλάνησε ότι δεν θα απολυθεί το προσωπικό και δεν θα κλείσει ούτε μία μέρα τις μονάδες.
     Η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές, διαλύει τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ και απολύει γιατρούς και εργαζόμενους. Επειδή το σπίτι της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας καταρρέει, σας καλούμε σε ανένδοτο αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων στην υγεία των πολιτών.
     Σας ενημερώνουμε ότι η συγκυβέρνηση έχει σκοπό να μετατρέψει όσα ιατρεία δεν κλείσουν, σε υποβαθμισμένες δομές, με χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Η πολιτική ηγεσία θέλει να εκχωρήσει το φιλέτο των διαγνωστικών εξετάσεων των εργαστηρίων σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και ασφαλιστικές εταιρείες. Το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θα μετακυλιστεί στους ασφαλισμένους, που ήδη έχουν βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Τι θα χάσουν όμως οι ασφαλισμένοι ;
  Δωρεάν συνταγογράφηση.
•  Δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.
•  Δωρεάν πλήρη βιοχημικό και ορμονολογικό έλεγχο.
•  Δωρεάν ακτινογραφίες, αξονικές, μαγνητικές.
•  Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, test pap, παρακολούθηση εγκύων.
•  Δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους.
•  Δωρεάν φυσικοθεραπείες και κατ' οίκον για τους κλινήρεις.
•  Δωρεάν προληπτική οδοντιατρική στα σχολεία.
•  Δωρεάν οδοντοστοιχίες, μεταλλικούς σκελετούς και ορθοδοντικά μηχανήματα για παιδιά.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Δημοτικά Συμβούλια και τις δημοτικές παρατάξεις  να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ την ενέργεια της συγκυβέρνησης για τη διάλυση και το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ (Πολυϊατρεία πρώην ΙΚΑ), να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να πάρουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με την Ομοσπονδία μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ      Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Μεσση...