Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 9 – 7ος ΟΡΟΦΟΣ – Τ.Κ. 106 72 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ. 210-3642927, FAX. 210-3642249
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να δώσει τη χαριστική βολή κλείνοντας τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας. Η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας υγείας ως ένα <<εμπορικό κατάστημα>> που μπορούμε να το κλείσουμε σήμερα, να το ανακαινίσουμε και να το ανοίξουμε όποτε θέλουμε δίνει το στίγμα για το πόσο σοβαρά έχει πάρει η κυβέρνηση το θέμα της υγείας.
ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΑΦΟΡΑ 11.000.000 !!!!!! ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ
Η διαθεσιμότητα των χιλιάδων εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ πρακτικά σημαίνει το κλείσιμο των δημοσίων δομών (πολυϊατρείων –εργαστηρίων). Αυτό εξάλλου το παραδεχτήκατε στην συνάντηση που είχατε μαζί μας στις 19-9-2013 λέγοντας ότι <<θα κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ για όσες μέρες χρειαστεί προκειμένου να γίνει η επανατοποθέτηση του προσωπικού στο νέο φορέα ΠΦΥ.>> Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι μόνες δημόσιες δομές στα αστικά κέντρα είναι τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφού οι δομές των κέντρων υγείας του ΕΣΥ είναι ανεπτυγμένες στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.
Αλήθεια για πείτε μας, σκοπεύετε να στερήσετε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας;
• θα στερήσετε από άνεργους γονείς το δικαίωμα που έχουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους;
• Θα στερήσετε από τον συνταξιούχο το δικαίωμα να έχει δωρεάν συνταγογράφηση ;
• Θα στερήσετε σε πολίτες που στοιβάζονται στα συσσίτια το δικαίωμα να έχουν δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα, μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις και μάλιστα σε δημόσιες δομές;

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ! Ξεχνάτε ότι η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση. Η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντού ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι ξεπερνούν τα 3.500.000 και δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ!!!!!!!!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, αναθέσατε σε <<ειδικούς >> να σχεδιάσουν την μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας 2 χρόνια μετά τον σκανδαλώδη σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ χαρίζοντας τις διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα, αφού πρώτα φρόντισαν να παροπλίσουν τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων για τον ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα να έχετε τους ιδιώτες ιατρούς απλήρωτους. Τυχαία όλα αυτά; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! <<Ειδικοί σοφοί στο χώρο της υγείας >>σχεδίασαν έναν ΕΟΠΥΥ χωρίς τμήμα προμηθειών!!!!! με αποτέλεσμα τον παροπλισμό των εργαστηριακών δομών και υπέγραψαν συμβάσεις με ιδιώτες σε μια νύχτα χωρίς καμία ασφαλιστική δικλίδα και ελεγκτικό μηχανισμό που θα απέτρεπε την ζημιά και την οικονομική αιμορραγία που έχει υποστεί ο ΕΟΠΥΥ. Θα λογοδοτήσει άραγε κανείς; Δεν ευθύνεται κανείς για τον παροπλισμό των Εργαστηριακών δομών ;
Κύριε Υπουργέ, ευαγγελίζεστε ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη ασφαλιστικός οργανισμός που να είναι αγοραστής και πάροχος και ως εκ τούτου ότι θα πρέπει να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υγείας. Στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν και τα δυο μοντέλα και πιο συγκεκριμένα:
• Ο ΟΠΑΔ υπήρξε αγοραστής υπηρεσιών υγείας dealer με αποτέλεσμα να καταρρεύσει οικονομικά αφήνοντας χρέη 850 εκατομμύρια ευρώ περίπου και απλήρωτους ιδιώτες μέχρι και σήμερα.
Για δείτε με ενδιαφέρον τώρα:
• Το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας με 5,5 εκ. ασφαλισμένους υπήρξε αγοραστής και πάροχος ταυτόχρονα. Είχε ασύγκριτα λιγότερα χρέη αν και παρείχε στους ασφαλισμένους του, τις περισσότερες κοινωνικές παροχές από οποιονδήποτε άλλο ασφαλιστικό φορέα . . .Διέθετε οργανωμένες εργαστηριακές δομές και παρείχε δωρεάν ιατροδιαγνωστικές εξετάσεις και υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους με το χαμηλότερο κόστος σε όλο το δημόσιο. Πως είπατε κύριε Υπουργέ;
Εμμένετε ακόμα στα επιχειρήματα σας κ. Υπουργέ; Στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν πειράματα. Εάν αναθέτατε σε ειδικούς να οργανώσουν Τμήμα Προμηθειών προκειμένου να εξασφαλιστούν αντιδραστήρια και υλικά για τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα εξοικονομούσατε τουλάχιστον 250 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση και θα είχατε κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ παρέχοντας υπηρεσίες υγείας αναβαθμισμένες, με χαμηλό κόστος και το σημαντικότερο ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες.
Μην κρύβεστε άλλο κ. Υπουργέ. Δεν σας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία. Αγωνιάτε να συμπληρώσετε τον αριθμό της απαιτουμένης διαθεσιμότητας και τίποτα άλλο.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ. Θα ενημερώσουμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας για το έγκλημα που σχεδιάζετε σε βάρος της Δημόσιας Υγείας με απώτερο στόχο την εκχώρησή της στον ιδιωτικό τομέα ολοκληρωτικά.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ      Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Μεσση...