Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Έγγραφο προς όλους τους Συναδέλφους για το μέλλον των Μονάδων Υγείας



Συνάδελφοι,


Τις τελευταίες μέρες γίναμε για ακόμα μια φορά κοινωνοί της αναίσχυντης προπαγάνδας της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ, όπου η ¨εξυγίανση¨ του ΕΟΠΥΥ αποτελεί πρωταρχικό στόχο του υπουργείου Υγείας και της μνημονιακής Κυβέρνησης. Σύμφωνα λοιπόν με τους ¨ειδικούς¨, τέσσερα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Task Force και υπουργείου Υγείας.

Επειδή όμως το «έργο το έχουμε ξαναδεί», το σενάριο που θα γραφτεί τελικά είναι ένα και θα έχει δυστυχώς περιεχόμενο ΤΡΟΜΟΥ.

Η πρόσφατη εμπειρία με το κλείσιμο κυρίως των Νοσοκομείων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιβεβαιώνει τους φόβους μας. Το πέρασμα των πρώην Υγειονομικών συναδέλφων μας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ΕΣΥ έγινε το 2011 «μετά Βαϊων και Κλάδων». Οι διαβεβαιώσεις της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι κανένα Νοσοκομείο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δε θα κλείσει και κανένας 

συνάδελφος δε θα χάσει τη δουλειά του αποδείχθηκαν ψευδείς. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι γνωστό. ΟΛΑ τα Νοσοκομεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκλεισαν και οι συνάδελφοί μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας(απόλυσης).
Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, το σενάριο της εξυγίανσης του ΕΟΠΥΥ θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

 Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τους ¨ειδικούς¨, της μεταφοράς των πολυϊατρείων και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ θα έχει μια και μοναδική κατάληξη, το κλείσιμο των Μονάδων και την ένταξή μας σε καθεστώς κινητικότητας και διαθεσιμότητας (απόλυσης).


Συνάδελφοι,
Τα ψέματα τελείωσαν, καμιά διαβεβαίωση δεν είναι ικανή να μας καθησυχάσει. Η υλοποίηση της μεταφοράς μας στο ΕΣΥ θα αποτελέσει ταφόπλακα στις όποιες προσδοκίες μας για τη δημιουργία ενός ικανοποιητικού δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - ΕΟΠΥΥ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                           Δελτία Τύπου Β. Κικίλιας:  Πάνω απο 100.000 πολίτες στις ηλικίες 40-44 έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μία μέρα Ο Υπουρ...