Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Συνάντηση με τον Πρόεδρο     του ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,
Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη το Δ.Σ της Π.Ο.Ε – Ε.Ο.Π.Υ.Υ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο. Δημήτριο Κοντό στις 22/07/2013.
Η Ομοσπονδία εξέφρασε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ όλα τα μείζονα ζητήματα που προβληματίζουν τους συναδέλφους όπως το μέλλον των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, τις συγχωνεύσεις με τα Κέντρα Υγείας, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, τη χρηματοδότηση και τις προμήθειες του ΕΟΠΥΥ αλλά και τις παροχές των ασφαλισμένων.
Ως προς τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ, η άποψη του προέδρου είναι ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να λειτουργεί τόσο ως αγοραστής όσο και ως πάροχος υπηρεσιών υγείας αναγνωρίζοντας πως οι Μονάδες Υγείας μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο παρέχοντας υπηρεσίες από τα Πολυϊατρεία.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης, η μείωση των εξόδων, με τη μεταφορά και τις συγχωνεύσεις των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ σε ιδιόκτητα κτίρια αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Διοίκηση. Ενώ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, μείωση των δαπανών θα προέλθει και από το clawback και το rebate.
Ο νέος πρόεδρος τόνισε πως στον ΕΟΠΥΥ αναζητείτε ένα optimum μέγεθος παροχών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα ο Πρόεδρος τόνισε πως από τον ΕΟΠΥΥ δε θα φύγει προσωπικό αλλά αντιθέτως ο Οργανισμός θα ενισχυθεί.
Τέλος, όπως μας ανέφερε για την απρόσκοπτη λειτουργία των Μονάδων ή για να δοθεί λύση στο σοβαρότατο ζήτημα των Προμηθειών κρίνει απαραίτητο να υπάρξει Νομοθετική Ρύθμιση.
Συνάδελφοι,
Παρ όλα αυτά δεν αρκεί μόνο η πρόθεση και η θέληση του Προέδρου για διατήρηση των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ. Οι ανακατατάξεις στο Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στο Χώρο της υγείας δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Η Τρόϊκα απαιτεί «αίμα και απολύσεις», απαίτηση των καιρών ετοιμότητα και εγρήγορση.???


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.- Ε.Ο.Π.Υ.Υ

ΠΗΓΗ :www.poygyika.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                           Δελτία Τύπου Β. Κικίλιας:  Πάνω απο 100.000 πολίτες στις ηλικίες 40-44 έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μία μέρα Ο Υπουρ...