Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Τη λειτουργία Εθελοντικού Φαρμακείου ξεκινά το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ Καλαμάτας.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να καλύψει κάποιες ανάγκες σε φάρμακα πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες και αδυνατούν να πληρώσουν για να τα αγοράσουν, μέσω της αξιοποίησης όσων δόθηκαν σε πολίτες και για οποιονδήποτε λόγο δε χρησιμοποιήθηκαν.
Η δράση αποσκοπεί, επιπλέον, στην ανακύκλωση φαρμάκων και τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
 
Για το λόγο αυτό καλούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν φάρμακα τα οποία δε χρειάζονται, να τα διαθέσουν στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Η διαλογή και η διάθεση των φαρμάκων θα γίνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό (ιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτικό προσωπικό), που συμμετέχει εθελοντικά.
Τα φάρμακα, μετά από διαλογή, θα διατίθενται μέσω του Ερυθρού Σταυρού σε:
• απόρους ανασφάλιστους πολίτες
• άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
• ανασφάλιστους οικονομικούς μετανάστες.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων στους δικαιούχους είναι:
• Αίτηση
• Ταυτότητα ή Διαβατήριο
• Βεβαίωση μηδενικής ασφάλισης από τα ασφαλιστικά ταμεία
• Εκκαθαριστικό Εφορίας ή βεβαίωση από την Εφορία ότι δεν υπάρχει εισόδημα και, ως εκ τούτου, δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση
• Ιατρική γνωμάτευση και συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής εντός μιας εβδομάδας από την ημερομηνία συνταγογράφησης.
Συγκέντρωση φαρμάκων θα γίνεται τις πρωινές ώρες στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, Πλάτωνος και Κανάρη (πρώην ΙΚΑ – 1ος όροφος), τηλ. 27210-45586, ενώ διάθεση στους δικαιούχους από το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Κεφάλα 5, τηλ. 27210-87737, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (18.00 – 20.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά Χριστούγεννα Καλ ά Χριστούγεννα σε εσάς και  στις  οικογένειές σας.  Ας είναι το Ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς αφετηρία μί...