Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014


Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 14/1/2014 αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ Μπέζα, τον κ Κοντό και το νομικό σύμβουλο του Υπουργείου. Εκφράσαμε τους φόβους ,τις ανησυχίες μας και τις ενστάσεις για την προχειρότητα και την ασάφεια πολλών άρθρων του Ν/Σ για την ΠΦΥ. Ζητήσαμε να μην κλείσουν ούτε μια μέρα οι μονάδες υγείας και να μεταφερθεί το προσωπικό χωρίς την διαδικασία της διαθεσιμότητας, διασφαλίζοντας την λειτουργία των Δημοσίων Μονάδων Υγείας. Την πρόταση μας απέρριψε κατηγορηματικά η ηγεσία του Υπουργείου και μας δήλωσαν ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με κλειστές τις μονάδες υγείας. Έτσι η χώρα μας θα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα κλείσει δημόσιες δομές υγείας για να γίνει μια μεταρρύθμιση που θα δώσει νούμερα για διαθεσιμότητες στην τρόικα και θα προσφέρει την ΠΦΥ της χώρας στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους της Υγείας.
Κατόπιν αυτού προχωρήσαμε και καταθέσαμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις επί του Ν/Σ για την ΠΦΥ. Συγκεκριμένα :

Στις γενικές αρχές ζητήσαμε να προστεθούν οι οδοντοπροσθετικές και ορθοδοντικές παροχές και ο διαγνωστικός –εργαστηριακός τομέας. Στην πιο πάνω πρόταση ήταν θετικός ο Υφυπουργός .
Στο (άρθρο 5) ζητήσαμε και συμφωνήθηκε με τον Υφυπουργό να αναφερθούν και οι εργαστηριακές ειδικότητες που συνεχώς κάποιοι φροντίζουν να ξεχνούν. Τεχνολόγοι Ιατρικών Εργαστηριών, Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Τεχνολόγοι Ραδιολογίας –Ακτινολογίας , Χειριστές ιατρικών συσκευών, Τεχνολόγοι Οδοντοτεχνίτες και Βοηθοί Οδοντοτεχνίτες.

Προτείναμε η σύσταση των οργανικών θέσεων στις ΔΥΠΕ, που θα μεταφερθεί το προσωπικό, να γίνει πριν την κατάθεση και την ψήφιση του Ν/Σ και μας διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός ότι τις επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση πριν τη ψήφιση του Ν/Σ θα υπάρξει σχετική υπουργική απόφαση που θα συστήσει τις οργανικές θέσεις.

Συνάδελφοι, επειδή από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει και περνάμε τις πιο δύσκολες μέρες του εργασιακού μας βίου, με την δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων πάνω από τα κεφάλια μας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και σε αγωνιστική συνεχή επαγρύπνηση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
  Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ         ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΕΛΕΘΙΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

                           Δελτία Τύπου Β. Κικίλιας:  Πάνω απο 100.000 πολίτες στις ηλικίες 40-44 έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μία μέρα Ο Υπουρ...